Rapid Wenen

Na de uitschakeling in de Champions League, maken we ons op voor de loting voor de Uefacup. Zolang we de Griekse tegenstander mislopen, zijn we content. Uiteindelijk komt Rapid Wenen uit de bus: de moeilijkste tegenstander uit de groep, maar tevens ook de mooiste. Er wordt aangenomen dat we met de bus naar Wenen zullen reizen, dus de telefoons blijven dit keer beperkt.

Dan volgt de ontnuchtering: de prijs van de bus ligt zo hoog dat we 80€ per persoon zouden moeten vragen indien we met 45 supporters zijn. We twijfelen of we dit wel kunnen vragen aan de supporters, maar even later volgt nog meer slecht nieuws: slecht 750 supporters mogen de trip maken. Sommigen beslissen snel en boeken via Austrian Airlines, anderen blijven maar twijfelen en besluiten uiteindelijk met minibusjes naar Wenen af te reizen.

De heenmatch belooft weinig goeds: slecht spel van Anderlecht en een teleurstellend 1-1 gelijkspel. We moeten de klus dan maar in Wenen gaan klaren.

Donderdagmorgen stijgen we op in dichte mist en arriveren in een stralend zonnetje in Wenen. Heel anders dan in Istanbul hoeven we ons geen zorgen te maken om bedonderd te worden: alles is ginds perfect geregeld. Aangekomen in het hotel worden de mensen aan de balie op de hoogte gebracht dat de groep met de minibusjes later zullen arriveren en maken we ons op om de stad in te trekken. Sommigen verkiezen dicht bij het hotel een Irish Pub te bezetten, anderen trekken verder de stad in. Om 18 uur worden we onder escorte naar het stadion gebracht, waar we vanaf 19 uur moeten zitten wachten tot de match gaat beginnen.

Anderlecht speelt gezond agressief en benut vooral de rechtse flank zeer goed. Geen wonder dat het doelpunt valt na een actie op rechts. Dolle vreugde in het Anderlechtvak, dat minstens 1500 man bevat, en vanaf dan is het bibberen bij elke bal die ook maar in de buurt van onze 16 komt. Triest dat het zo ver is moeten komen: bibberen om te winnen in Wenen, maar momenteel is het niet anders. Anderlecht houdt de voorsprong vast en wij kunnen beginnen speculeren over de volgende mogelijke away-games.

De minibusjes vertrekken ’s nachts al weer naar huis, zonde om daarvoor een hotel te boeken, de mannen van de vlieger blijven achter. Chelle en Fozzie zoeken omstreeks 11 uur de Irish bar weer op, de rest trekt het centrum in om de schoonheid van Wenen te gaan ontdekken. Enkelen trekken naar “den Tierenteun”, anderen gaan gebouwen zoals het Parlement, geboortehuis van Mozart en dergelijke bekijken… en alle knappe vrouwen die hetzelfde aan het doen zijn. Natuurlijk kan een ritje per paard met koets niet ontbreken op deze trip. Als Queen Elisabeth worden we door hartje Wenen gereden: 1 van de mooiste steden, zoniet de mooiste waar we totnogtoe geweest zijn.

’s Avonds begeven we ons naar een bar, dichtbij het hotel, waar het cocktailnight en 70-80-90 muziek is. De cocktails zijn inderdaad aan slechts 4€, de muziek daarentegen is een pak minder. De Weense schoonheden zijn te beklagen voor de muziek waar zij elk weekend dienen op uit te gaan. Na genoeg geproefd te hebben, zoeken we een bar waar wel ambiance en veel volk te vinden is. De andere bars in de straat zijn echter Matroesjka-toestanden en na een nachtwandeling van een klein uur, besluiten we dan maar de weinige tijd die ons nog rest vooraleer weer naar België te keren, te gebruiken om deftig door de controle van de luchthaven te komen… wat ons dan ook zonder enig probleem is gelukt.

Hopen op Austria Wien in de poules!
Bert

SC PURPLE HAZE INFO
E-mail: info@sc-purplehaze.be
Inschrijvingen: - Tina Brasseur
  (+32 493 51 74 07)
  - Online
Rekening (NIEUW!): BE22 1430 9342 5047
Vertrekpunt: Sporthal Keerbergen
  Putsebaan 103
  3140 Keerbergen