Bayern Munchen

De verplaatsing naar Munchen vindt plaats begin december. Het is in België reeds koud, dus we weten waaraan we ons mogen verwachten in Munchen. Verwijzend naar de busverplaatsing naar Real Madrid, hoop ik dat we eindelijk nog eens met ene feestbus naar Munchen trekken. Pedro gelooft er niet in en voorspelt dat iedereen om 3 uur zal liggen slapen, ik als eerst. Moet je net tegen mij zeggen.

We verzamelen al vroeg in het café om de nodige voorbereidingen te kunnen treffen voor aanvang van de wedstrijd Brugge – Ajax. Jammer genoeg wordt de toon niet onmiddellijk gezet, want Ajax verliest in Brugge met 2-1. Na afloop van de wedstrijd halen we de rest van de passagiers op in Rillaar. Ook daar werd verzameld om Brugge – Ajax te kijken en in een jolige bui komen de 25 supporters de bus op: klaar voor een feestje. Onmiddellijk wordt de eerste cassette opgezet en barst het feest los zoals in de goede oude dagen. Exact om 3 uur galt door de bus: Pedro geeft een vat olé olé… 3 uur en nog altijd feest, wat uiteindelijk pas rond 5 uur zal eindigen.

Onderweg komen we de eerste sneeuw tegen en al rond 9 uur zijn we in Munchen. Lang niet de eerste want de Polizei is al druk in de weer met de massa gearriveerde bussen juist te laten parkeren. Uiteindelijk wandelen we met een 1000 à 1500 supporters de metro richting centrum in. Wanneer we afstappen aan de bekende Dom, galmen de supportersliederen in de ondergrondse gang van de metro. Wanneer een massa supporters op de roltrap staat, weerklinkt “Springen, Springen”, waaraan de roltrapgebruikers graag meedoen. De roltrap begeeft het en iedereen moet te voet naar boven. De kerstmarkt wordt overspoeld met paarswitte supporters en de Gluhwein en jenever gaat vlot over de toonbanken in de dorstige en ijskoude kelen. Uiteraard wordt ook het Brauerhaus aangedaan en worden er grote potten bier besteld. De politie is duidelijk niet op zijn gemak met de 5000 aanwezige Belgische fans. Om de haverklap worden supporters gevolgd, gecontroleerd en soms zelf gearresteerd voor de vreemdste dingen.

Bijna de hele tribune achter het doel is gereserveerd voor de Anderlechtaanhang. Uit 5000 kelen klinken 90 minuten lang de hevigste aanmoedigingen voor Anderlecht, dat minstens een punt nodig heeft om Europees te overwinteren. De eerste helft krijgt Bayern een lichte penalty als Zewlakow op ene belachelijke manier (licht) in de fout gaat. De scheidsrechter twijfelt niet en Bayern staat 1-0 voor. De tweede helft zien we een Anderlecht op Europese verplaatsing dat we nog maar zelden gezien hebben: Bayern wordt van de mat geveegd en we krijgen kans na kans. Aruna bewijst nogmaals dat hij geen afwerker is en ook Wilhelmson of Kompany krijgen de bal niet tussen de doelpalen of voorbij Kahn. Ik blijf tegen mijn buurman volhouden dat Iachtchouk ons in de 93e minuut naar de Uefacup zal schieten. In de 91e minuut , na 46 minuten Brusselse druk, legt Ollie vanop zo’n 25 meter aan. Ik zie de bal recht onder mij vliegen en zie ‘m binnen en spring in de supporter voor mij zijn nek “GOAAAAAAAL”. Buiten baviaan Kahn gerekend, die de bal met een supersafe uit zijn rechterhoek ranselt. Een supersafe die hij de volgende ronde teniet doet door een bal door handen en benen te laten glippen, het kuiken. Het laatste fluitsignaal weerklinkt en na een glansprestatie op het veld van een Europese grootmacht, wordt het menig supporters teveel: velen laten de tranen de vrije loop. Eindelijk nog eens mooi voetbal en liggen we er toch wel uit tegen die “moffen”. Anderen zijn dan weer enorm fier op de prestatie van de ploeg en juichen de spelers luid toe.

Ontgoocheld kruipen we allemaal weer de bus op. Snel liggen we allemaal te slapen en ook de volgende dag blijft de bus in 2-en verdeeld: zij die treuren om het verlies en zij die fier zijn op de prestatie van de ploeg: gezongen wordt er niet meer.

MERCI SPORTING!

SC PURPLE HAZE INFO
E-mail: info@sc-purplehaze.be
Inschrijvingen: - Tina Brasseur
  (+32 493 51 74 07)
  - Online
Rekening (NIEUW!): BE22 1430 9342 5047
Vertrekpunt: Sporthal Keerbergen
  Putsebaan 103
  3140 Keerbergen