Real Madrid

In september 2001 moeten we voor de tweede keer in hetzelfde jaar naar Madrid om de Koninklijke partij te geven. 2x in eenzelfde jaar is voor veel Anderlechtsupporters te veel van het goede, wat de beperkte interesse verklaart. Positief nieuws voor ons, want dat betekent geen problemen om aan de nodige tickets te geraken. We hebben via het verspreiden van flyers vele supporters op de hoogte gebracht van onze reis. Uiteindelijk geven 80 supporters gehoor en vertrekken we met 2 volle bussen richting Madrid.

De sfeer zit er meteen goed in, al bij de eerste noten die uit de radio klinken, worden de supporters in de juiste sfeer gebracht. Niet veel later wordt de radio uitgezet en galmt het hele repertoire door de bus. Om 2 uur ’s nachts gaat het er nog altijd luid aan toe. In de file in Parijs, kruipen de supporters met vlaggen op de daken en wordt de toeterende filerijders duidelijk gemaakt wie we zijn. Op elke parking onderweg, worden de Hollanders uitgelachen wegens het missen van het WK 2002 of worden P$V’ers of Feyenoorders gepest met het zingen van Ajax-songs. Na een vermoeiende trip van 24 uur, komen we omstreeks 17 uur uiteindelijk aan bij Santiago Bernabeu. We doen de fanshop aan en nemen een kijkje in het museum alvorens we nog snel een hapje gaan eten en een snel terrasje doen.

Wat niemand ooit voor mogelijk gehouden had, gebeurt toch: een kwartier voor de rust brengt Aruna ons in Bernabue op 0-1, via een mooie lob. Aangevoerd door de 80 Purple Hazers, houden we er onder de 3 à 400 Anderlechtfans een geweldige sfeer in: Mauves Army havin’ a party. Tim Jordens, die wegens hoogtevrees op de bus is blijven zitten, vervloekt zijn angst als hij ons daarboven te keer hoort gaan. Na de rust zet Real echter snel orde op zaken en krijgen we er vrij vlug 4 om de oren . De Bilde mist nog een penalty en zo moeten we met een 4-1 verlies alweer naar België vertrekken.

Voor de verjaardag van een van de leden, mogen we nog aan een aantal gratis bakken beginnen, maar al snel ligt de hele bus te ronken. Uitgezonderd Tim Jordens en ik, die zoals gewoonlijk de slaap niet kunnen vatten op een bus: het wordt nog een lange rit naar huis. Wanneer we na 22 uur bus eindelijk weer België binnenrijden, barst de sfeer weer helemaal los en wordt er gedronken, gezongen en gesprongen tot we weer in Keerbergen zijn. Bij thuiskomst blijven een 25-tal supporters nog een feestje bouwen in het clublokaal. De volgende dag is mijn eerste dag van het nieuwe academiejaar: Een erg frisse indruk zal ik niet gemaakt hebben…

SC PURPLE HAZE INFO
E-mail: info@sc-purplehaze.be
Inschrijvingen: - Tina Brasseur
  (+32 493 51 74 07)
  - Online
Rekening (NIEUW!): BE22 1430 9342 5047
Vertrekpunt: Sporthal Keerbergen
  Putsebaan 103
  3140 Keerbergen