DOSSIER: Minivoetbal League 2011

"Op zaterdag 28 mei viert onze supportersclub haar 11e verjaardag op de terreinen en in de kantine van SV Schriek, Tuindijk 40 B, 2223 Schriek.

Overdag gaan we op zoek naar de opvolger van KWB Scherpenheuvel, die in 2008 het eerste Purple Haze tornooi wisten te winnen.

De bedoeling is om de finale rond 19:00 uur te programmeren, zodat na het laatste fluitsignaal het feest voor ons 11-jarig bestaan meteen kan losbarsten."

- Loting
- Voorbeschouwing
- Nabeschouwing


Loting
Op Woensdag 11 mei vindt in ons supporterslokaal Aprèsport de loting plaats voor de eindfase van de SC Purple Haze Mini-Voetbal League. Er wordt geloot naar 4 groepen, elk bestaande uit 6 teams.
Per poule zullen de teams onderling uitmaken wie zich plaatst voor playoff 1, playoff 2 of playoff 3.
Tussen de verschillende teams vinden we onder andere Purple Haze Achterkant, Purple Haze Sintruin, RSC Achterbroek en krijgen we zelfs internationaal bezoek van Ajax Amsterdam.
De bokalen werden ingedeeld volgens de afstand die de deelnemende teams moeten maken om zo de teams die van ver komen afgezakt zo laat mogelijk in het tornooi te kunnen programmeren.

Bokaal1
Retro Schriek 0 km
Oli's Dream Team 0 km
The A-team 5 km
U15 Stade Haacht 7 km

Bokaal 2
Sparta Haacht 7 km
De Rooi Duvels 7 km
Purple Haze Achterkant 7 km
De Japers 8 km

Bokaal 3
Leive RSCA 22 km
RSCA De Keiberg 28 km
RSCA Youth 34 km
RSCA Dyson 40 km

Bokaal 4
RSCA Turnhout 46 km
Electrabel 47 km
MA'03 47 km
Mighty Mauves 50 km

Bokaal 5
Purple Haze Sintruin 60 km
Marching Mauves 68 km
RSC Achterbroek 70 km
U15 KAVV 70 km

Bokaal 6
AFCA on tour 111 km
AFCA Helmond 118 km
AFCA Mid-lim 125 km
Mauves Ostend Boys 145 kmVoorbeschouwing
De grote dag nadert met rasse schreden. Ruim 24 ploegen, waarvan 17 van Anderlecht en 3 van Ajax, zullen strijden voor de winst van de SC Purple Haze Mini-Voetbal League. De supportersclub treft de laatste voorbereidingen om er een geweldig amusante dag van te maken. Er is de hele dag door muziek,  meer dan genoeg drank en eten te verkrijgen en tijd genoeg om de vriendschapsbanden nog wat hechter te maken.

Om 11 uur wordt het tornooi afgetrapt en meteen staat Purple Haze Achterkant in de spotlights. De zelfverklaarde favoriet voor dit tornooi krijgt meteen het jong geweld van U15 Stade Haacht voor de kiezen en wij zijn er van overtuigd dat deze youngsters de titelambities van hun trainer Tom (die deelneemt met Purple Haze Achterkant) direct een hak willen zetten. Wij kijken vol belangstelling uit of zij de lovende woorden, die we het hele seizoen van hun trainer mochten horen, kunnen waarmaken. Nog straffe youngsters zijn ongetwijfeld de dames van U15 K Achterbroek VV. Het enige vrouwenteam dat het aandurfde om ons tornooi aan te doen, verloor 2 weken geleden in de kwartfinale om de Beker van België. We kunnen ook ineens verifiëren of ze hun voetbalcapaciteiten van hun papa's hebben meegekregen: Aan RSC Achterbroek om dat te bewijzen!

Volgens de polls op internet mogen ook de bevriende supportersclubs Mighty Mauves en Leive RSCA hun ambities uitspreken. Zij worden door de internetgebruikers eveneens als favorieten aangewezen.  Laten we ook niet vergeten dat een delegatie van ons eigenste Purple Haze, RSCA De Keiberg, op het vorige tornooi  hoge ogen wist te gooien. Kunnen zij hun prestatie van toen bevestigen?

Dat onze Mini-Voetbal League leeft bij het grote publiek merken we aan de interesse uit het buitenland. Liefst 3 ploegen Ajacieden willen graag onze trofee veroveren. Kan AFCA Mid-Lim voor het eerst op Belgische bodem een wedstrijdje winnen? Of blijft de verplaatsing naar hier voor hen het zwarte beest? Met welke ploeg komt AFCA On Tour voor de pinnen? Hun kapitein heeft alvast al enkele keren geoefend op de parking van de bezoekersbussen tijdens onze verplaatsingen met Anderlecht en weet intussen de Belgen hun zwakke plekken.  Of is het aan de oude garde van Ajax, AFCA Helmond, om hun jonkies de weg naar het succes op Belgische bodem te wijzen?  Tot het buitenland rekenen we ook met enig gemak het team dat de meeste kilometers moet afleggen om aan ons tornooi deel te nemen.  145 km rijden om een tornooitje te spelen? Wij vermoeden dat de Mauves Ostend Boys deze afstand niet voor een kleine bijrol op ons tornooi overbruggen en nomineren hen dan ook als gevaarlijke outsider.

Minder met Anderlecht te maken, maar daarom niet minder welkom, is onder andere Sparta Haacht. Wil hun trainer Kim de trainer van dorpsgenoot Stade Haacht de loef afsteken? Gezien de rivaliteit tussen beide teams wijst alles erop dat ze voor elkaar zullen willen eindigen. En wie weet wat we van de nobele onbekenden "De Japers" mogen verwachten? Komen zij vanuit het niets meedingen naar de overwinning?  Uiteraard mogen we niet vergeten dat ook échte internationals deelnemen aan ons tornooi. De Rooi Duvels, in volle voorbereiding voor het kwalificatieduel tegen Turkije, komt op ons tornooi op de korte ruimte oefenen. Axel Witsel en Steven Defour lieten weten hun tanden niet te riskeren.

Niet aanwezig in de nationale selectie? Geen probleem, dan komt de blonde god met zijn eigen team wel afgezakt. Wij zijn er zeker van dat Oli's Dream Team de internationals het nakijken willen geven.
En we hebben nog meer internationaal talent. Het team van Electrabel bestaat uit een bont allegaartje Senegalezen, Portugezen en Roemenen: misschien zorgen zij onder invloed van een stralende zon wel voor samba-time? Het zou alvast zeer gesmaakt worden door de Zuid-Amerikaanse supporters van RSCA Turnhout. Wij zijn zeer benieuwd naar de hevigheid van hun support aan hun team helden.
Misschien kunnen zij het team van MA'03 wel op nieuwe ideeën brengen voor het komende seizoen? Laten we hopen dat we volgend seizoen in navolging van de prestaties op het veld ook wat samba in de tribunes kunnen vieren.

RSCA Dyson op hun beurt wil ons doen geloven dat zij niet komen om te winnen, maar louter om de gezellige sfeer op te snuiven: Laat nog een beetje over voor alle aanwezigen, jongens!
Andere rare snuiters vormen het gelijknamige team: RSC Allegaartje, een samenraapsel van oude Schriekse vedetten, Purple Haze en Magic Mauves. Minder oud zijn ongetwijfeld de deelnemers van RSCA Youth, doch zijn we niet zeker dat onze trofee door jeugdig enthousiasme dan wel door ervaring van de oude rotten zal gewonnen worden!

Ook hebben we voor een zuipbeker met extra diepe kom gezorgd om de jongens van Purple Haze Sintruin een plezier te doen. Wij hebben al wel vernomen dat 2 van hun drankkanonnen buiten strijd zijn en zelfs de verplaatsing niet zullen maken: Bij deze "Spoedig herstel René en Lange"! Misschien zien Marching Mauves hierdoor hun kans wel schoon om hun buren de trofee af te snoepen!

U merkt het: Echt àlle ingrediënten zijn aanwezig om er zaterdag 1 groot feest van te maken, dus B.A Baracus van The A-team: LET'S PLAY SOME FOOTBALL, YOU FOOL!

Napraten en even uitblazen tijdens de CL-finale Manchester United - Barcelona, aangevuld met een streepje muziek, is uiteraard een absolute must alvorens we ons op de dansvloer begeven!

Let's make it a great 11th Birthday!!


Nabeschouwing
Onder een stralende zon werd zaterdag 28 mei het tweede Purple Haze Minivoetbaltornooi gespeeld. De eerste editie onder deze organisatie lokte onmiddellijk 24 ploegen naar het Schriekse Kuipke, waar heel wat supporters zich konden vergapen aan het geleverde spektakel. Al vanaf minuut 1 werd duidelijk dat de 11e verjaardag van Purple Haze 1 groot verbroederingsfeest tussen Anderlecht- en Ajax-supporters zou worden. Hartelijke begroetingen en vriendschappelijke knuffels alom voor de aanvang van het tornooi en ook aan de tap kon men ternauwernood de eerste dorst van de aanwezigen volgen. Met een kleine vertraging werd het tornooi op gang getrapt onder leiding van de Booischotse Jos Willems aan de micro. Het zou ook de inwoners van Schriek naar het tornooi lokken. Zij stelden met groot jolijt vast dat het plezier primeerde boven de kunde en zo hoort het ook: spelen om te spelen!

Daarom ook meteen een eerste grote pluim voor de kranige dames van U15 K Achterbroek VV. Na een lang seizoen, waarin ze in de kwartfinale van de beker van België door Zulte-Waregem werden uitgeschakeld, waren zij toch nog bereid om als enige vrouwenteam ons tornooi aan te doen. Ondanks hun jeugdige leeftijd en het feit dat zij quasi elke match moesten optornen tegen grote, sterke mannen gingen ze voluit hun kans. Bij momenten werd er goed voetbal op de mat gebracht en het was eenieder in het stadion duidelijk dat er heel wat potentieel in deze dames schuilt. De snelheid van uitvoering en de fysieke présence waren uiteindelijk de parameters die hen in moeilijkheden brachten, maar naarmate de tijd vordert zal dit een te duchten tegenstander worden voor eender welk team op ons tornooi: PROFICIAT dames!

Minder moeite met het leeftijdsverschil hadden de jeugdige knapen van U15 Stade Haacht. Zoals hier en daar al werd geopperd openden zij het tornooi zeer sterk en zetten zij hun trainer Tom, deelnemend met Purple Haze Achterkant en zelfverklaard topfavoriet, dadelijk een hak: ze wonnen de openingsmatch met 2-1. Ook de rest van het tornooi bleven zij een te duchten tegenstander en lieten ze meer ervaren teams achter zich in de poules. Ook in de knock-out fase was niemand met hen klaar, maar voor dorpsgenoot Sparta Haacht eindigen, lukte hen uiteindelijk niet. U15 Stade Haacht zou het tornooi afsluiten op een knappe 12e plaats.

Purple Haze Achterkant dus direct op achtervolgen aangewezen en ook in hun tweede match liep het mis: AFCA Helmond was te sterk en bracht goed voetbal op de mat. Het was duidelijk dat zij een plaats bij de laatste 8 mochten ambiëren. Het waren dus inderdaad Ajax’ oudjes die de andere 2 Ajax-teams moesten tonen hoe er op Belgische bodem resultaten gehaald kunnen worden. Volgden de resultaten bij AFCA On Tour nog met wisselend succes, AFCA Mid-Lim bleef traditiegetrouw de verlieswedstrijden opstapelen. Het humeur werd er daarom zeker niet minder om: het meeste lawaai rond het veld was ontegensprekelijk te horen wanneer zij in actie waren. Het mag duidelijk wezen dat het om een supporterstornooi ging, want supporteren en instructies geven ging hen als de beste af. Veel lagen de Ajacieden niet onder, maar individuele foutjes en vele own-goals deden hen steeds weer de das om.

In een ongemeen spannend duel wist zelfs Oli’s Dream Team van de Nederlanders te winnen: 0-1 met zelden geziene vreugdetaferelen als gevolg. Een totaal verbouwereerde Jos Willems ging compleet uit zijn dak na de opmerkelijke winst. Per hoge uitzondering werd een interview toegestaan met de kapitein van Oli’s Dream Team. “Daar is ‘m, daar is ‘m, we weten zelfs nie wie het is, maar hij zat erin!” En eens de smaak van de overwinning te pakken, ging het Dream Team door op zijn elan: ook Purple Haze Sintruin moest voor de bijl en verloor daardoor zijn plaats bij de laatste 8.

Toch wel een verrassing, die jongens van Purple Haze Sintruin. Vorige keer nog met sprekend gemak de zuipbeker komen winnen, konden ze nu plots ook wedstrijden winnen. De afwezigheid van drankkanon René, wegens medische redenen thuis gelaten, en drankkanon Lange, ook al wegens medische redenen in supporterstenue langs de kant, hadden hen blijkbaar doen besluiten om het over een andere boeg te gooien. Doelman Wouter zou zich toeleggen op ballen pakken in plaats van pinten pakken, Nolle zou het spel verdelen in plaats van de drank en Kemp – tsjik tsjak volle bak - was verantwoordelijk voor de bal in de bak. Op basis van doelsaldo kwamen ze op een derde plaats in de poules terecht.

Doelpunten maken was ook de taak van RSCA Dyson’s nummer 7, Rob. Zoals aangekondigd dan toch gekomen om de gezellige verbroederingssfeer op te snuiven, werd op tijd en stond een rivaliserende doelman uitgedaagd. Die liet zich echter niet uit zijn lood slaan en zorgde er persoonlijk voor dat number seven droog bleef staan, alle inzet en perfecte assists van zijn ploegmaats ten spijt. Van geen of kwade wil is geen sprake, dus de vergelijking met de legendarische Robbie Rensenbrink gaat niet op. Wie niet scoort, kan geen hoge ogen gooien en zo eindigden de Dyson’s als voorlaatste in hun groep, net voor MA’03.

Ook zij waren voornamelijk voor de gezelligheid naar Schriek gekomen. Nog maar net het veld betreden, werd hun gekende grote RSCA-vlag bovengehaald en ter hoogte van de middenlijn opgehangen. In de buurt van hun vlag zouden ze de rest van de dag bivakkeren. Op het veld liep het iets minder vlot, maar dat kon de pret niet bederven: elk doelpunt werd op luid gejuich onthaald en wanneer ze tegen de leider uit hun poule een punt uit de brand wisten te slepen werd het veld bestormd als waren ze net kampioen geworden! Na de poule fase verlieten zij het tornooi om de manifestatie tegen de gang van zaken in de bestuurstop van Anderlecht bij te wonen.

Een ander team dat ongetwijfeld heel veel plezier gemaakt heeft, is de olijke bende van RSCA Turnhout. Een paars-wit-blauwe outfit moest de tegenstander het nodige zand in de ogen strooien en alsof dat nog niet genoeg was, hadden ze ook nog een Zuid-Amerikaanse troef achter de hand om hun doel te verdedigen. Ondanks enkele destabilisatiepogingen, onder andere enkele flatterende woorden van de doelman van Oli’s Dream Team, stond de Zuid-Amerikaan pal. Zoals we dat gewend zijn, werden de gekste blunders afgewisseld met enkele super saves. Met lijf en lede smeet de goalie zich voor de bal in een poging om de score zo klein mogelijk te houden. Andere opmerkelijke acties volgden nog na het tornooi: zo demonstreerde de libero dat hij evengoed circusartiest had kunnen worden. Ruim 20 minuten hield hij, in een wondere roze olifantenwereld, een stoel loodrecht boven zijn hoofd. Op de terugweg naar Turnhout, na een tussenstop aan de Mc Donalds in Mechelen, hadden zijn teamleden ruim een uur nodig om hun libero uit het water van de Mechelse Vaart te vissen: goed voor de groepsdynamiek, jongens!

De overheerlijke hamburgers en frieten op ons tornooi werden namelijk heel goed gesmaakt, zodat rond 22 uur de laatste frieten en curryworsten werden verkocht. Ook de tap had roodgloeiend gestaan en dat had onder meer te maken met de grote aanwezigheid van Mighty Mauves. Zij waren met heel wat volk naar Schriek afgezakt en hadden goede hoop na hun felbevochten zege in hun eerste wedstrijd. Na een kleine terugval in de poulefase, leefden ze weer helemaal op in de play-downs. Daar wonnen ze al hun wedstrijden en klopten ze in de finale zelfs Oli’s Dream Team.

Ook een grote delegatie van onze broederclub Marching Mauves uit het Limburgse Heers. Zij zijn zich sinds de winterstop beginnen integreren in onze supportersclub en wilden dit tornooi voor geen goud ter wereld missen. Een grote delegatie werd op de been gebracht en enkele supersubs werden achter de hand gehouden. Enkele wedstrijden werden nipt verloren, maar het werd al snel duidelijk dat ze met 1 groot doel naar het tornooi waren afgezakt: winnen van de ploeg van Bert, de enige andere Purple Haze’er in hun poule. De supersubs werden uit de stal gehaald en we moeten toegeven dat we over echte supersubs spreken. Peter liet zien een aardig staaltje te kunnen voetballen en Guy heeft een kanonbal in zijn voeten – niet verwonderlijk als je de man ziet. Danny vervulde zijn rol van doelman dan weer met verve. Voor de plaatsen moesten ze het dan uiteindelijk opnemen tegen hun buren uit Sint-Truiden, zowaar een Limburgse derby op de veldjes in Schriek. Marching Mauves bleken te sterk voor de Truienaars en wonnen de derby met liefst 4-0.

Ook vanuit de andere kant van het land kwam men naar ons tornooi afgezakt. Mauves Ostend Boys reden liefst 145 kilometer om staaltjes van hun voetbalkwaliteiten te showen. De gebroeders Michils waren de dragende kracht van het team, bijgestaan door Piekes, die de gehele linkerflank voor zijn rekening nam en een zere ver meevoetballende keeper. Het was 1 van de weinige teams dat niet teerde op individuele klasse, maar steeds al combinerend naar de oplossing zocht. Geen grote verschillen in hun wedstrijden dus, maar toch tot de laatste poulewedstrijd meegestreden om zich te kwalificeren bij de laatste 8. Uiteindelijk kroonden zij zich tot de beteren van Play-Off 2, maar dienden zij, omwille van een opspelende allergie verstek te laten gaan in de finale van play-off 2 tegen Sparta Haacht.

Inderdaad, De Japers en Sparta Haacht, onbekenden voor het Anderlechtpubliek, weerden zich kranig tijdens dit tornooi. De Japers bleken een zeer stugge tegenstander, die bij wijlen goed voetbal op de mat brachten. Uit de uitslagen mag duidelijk blijken dat zij gewaagd waren aan alle tegenstanders uit hun poule. Wedstrijden werden nipt gewonnen of nipt verloren en ook in play-off 2 bleken zij evenwaardig aan de rest van hun tegenstanders. Zich staande houden in een ongekende paarswitte en witrode omgeving: knap gedaan! Evenals Sparta Haacht trouwens, dat in een moeilijke poule terecht kwam. Het voetbal dat ze brachten, mag zeker binnen de 5 beste op dit tornooi geplaatst worden. Jammer genoeg voor hen zaten er nog goed voetballende ploegen in hun reeks. In de laatste en beslissende match tegen RSCA Youth had Sparta Haacht genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de laatste 8. Werkelijk in de allerlaatste seconde kregen zij het deksel op de neus en wist RSCA Youth zich te kwalificeren dankzij een 2-3 winst.

Leive RSCA kende dan weer pech in hun laatste poulewedstrijd. Ze namen een patent op het rechtstreeks op doel trappen vanuit de intrap en wisten zo 2 keer AFCA Helmond op achterstand te brengen. De Ajacieden geraakten moeilijk in hun spel tegen de Leuvenaars en slechts een misverstand tussen keeper en scheidsrechter bracht de Nederlanders weer in de match. De Leuvense doelman stond echter pal op elke bal die maar in zijn buurt kwam. Ajax bleef spelen om het maximum van de punten te vergaren en in de laatste minuten moest RSCA Leive zich dan toch gewonnen geven. Ook in Play-Off 2 bewees RSCA Leive genoeg potentieel te hebben om volgend jaar mee te dingen naar een plaats bij de laatste 8.

Minder potentieel hebben de seniors van ons tornooi: de papa’s van RSC Achterbroek. Hun beste tijd ligt achter hen, maar over hun voetbalinzicht kan niet de minste twijfel bestaan. Dat de knoken niet meer meewillen zullen de andere deelnemers ten gepaste tijde ook nog wel ervaren. Bovendien moesten de papa’s hun voetballende taken ook nog combineren met het coachen van hun dochters. De fierheid droop van hun gezicht wanneer hun meiden weer eens een geslaagde actie op de mat toverden of met het nodige lef een duel aangingen. Zij hebben duidelijk genoten van deze voetbaldag. Fred stak zijn sigaar aan en zag dat het goed was.

Het team waarbij de man met de sigaar gemist werd, was duidelijk The A-Team. Na de poulefase werden zij samen met AFCA Helmond tot topfavorieten voor de eindwinst van het tornooi genomineerd. Alle wedstrijden gewonnen en in het geval van The A-Team zelfs met sprekend gemak. Zelfs in de kwartfinales werd met relatief gemak gewonnen van de internationals van De Rooi Duvels. Zij hadden in tussentijd enkele spelers moeten afstaan aan hun respectievelijke clubs en waren het gebrek van de automatismen nog niet te boven. In de halve finale bleek “a plan not together” te komen. Met penalty’s werd verloren van het internationale gezelschap van Electrabel. The A-Team herstelde niet van de klap. Had B.A. niet aangegeven niet voor minder dan de winst te komen. Daar waar de helden uit de jaren ’80 zelfs in de moeilijkste omstandigheden het hoofd koel hielden, gaf The A-Team ontgoocheld op: jammer!

Inderdaad, The A-Team in de halve finales uitgeschakeld door Electrabel. Die andere topfavoriet, AFCA Helmond, was al in de kwartfinales met het kleinste verschil gesneuveld tegen datzelfde Electrabel. De veer bij de Amsterdammers leek gebroken na deze eerste nederlaag. De tijd, die de finale teams moesten wachten, had beslag gelegd op hun al wat oudere spieren en de oude garde van Ajax raakte niet meer in het ritme van de poules. Zij verloren elke wedstrijd in de Play Off 1, maar ze bleven wel de hele tijd verzorgd voetbal op de mat brengen, trouw aan de huisstijl van de Amsterdamsche Football Club Ajax. Voor een eerste bezoek aan het Schriekse Kuipke ongetwijfeld een zeer sterke prestatie.

Voor die laatste wedstrijd in Play Off 1 troffen de Amsterdammers Purple Haze Achterkant. De zelfverklaarde topfavoriet had zijn slechte start hersteld en zich bij de beste 8 weten te kwalificeren. Na verlies van die andere delegatie van Purple Haze en tevens hun voorgangers op de achterkant van de bus, RSCA De Keiberg, in de kwartfinales, verloren ze ook hun volgende wedstrijd van de verrassend sterke RSCA Youth. Voor de 7e en 8e plaats moest het dan opnieuw opgenomen worden tegen AFCA Helmond. Opnieuw, want deze affiche had namelijk al in de poules op het programma gestaan. Het dartele voetbal van de Amsterdammers was verdwenen en Purple Haze Achterkant gaf hen een koekje van eigen deeg, zij het niet door AFCA uit te tikken, dan wel door efficiënter om te springen met de kansen: het werd 3-5 voor de Belgen.

RSCA Youth is ongetwijfeld de verfrissende ontdekking van dit tornooi. Na een doelpunt in de allerlaatste seconde van de poulewedstrijden wisten zij zich voor de laatste 8 te kwalificeren. In de kwartfinales gewipt door RSC Allegaartje, wisten zij de ronde nadien, voor de plaatsen 5-8, nipt te winnen van Purple Haze Achterkant. De wedstrijd voor de 5e en 6e plaats kon echter niet doorgaan wegens de interlandverplichtingen van De Rooi Duvels. Zij waren zo lang gebleven als ze konden, maar moesten onder druk van de Belgische bond nog enkele persverplichtingen afwerken. Volgend jaar mogen beide teams alvast weer tot belangrijke outsiders genomineerd worden!

RSCA De Keiberg, vooraf getipt als 1 van de favorieten, was makkelijk door het tornooi gekomen. De bal ging rustig van voet tot voet en mits uitstekend positiespel en enkele geniale ingevingen werden de matchen nipt, maar al bij al makkelijk, gewonnen. In de kwartfinale werden supportersclubgenoten, Purple Haze Achterkant, eruit geknikkerd na 4-2 winst. Ook in de halve finales lieten ze de bal van voet naar voet gaan en werd geduldig naar de opening van een verlossend doelpunt gezocht. Die opening kwam er zelden en wanneer dan toch een gaatje gevonden werd, stond de doelman van RSC Allegaartje pal. Wanneer de bezoekers dan ook nog eens op voorsprong kwamen, moest RSCA Keiberg meer risico’s gaan nemen. Een efficiënt RSC Allegaartje maakte dankbaar gebruik van de ruimte en een misverstand in de Keibergse defensie. RSCA Keiberg kon nog milderen tot 2-3, maar verder kwamen onze oud-leden niet meer. Na de opgave van The A-Team waren zij al zeker van hun derde plaats, maar in een prestigeduel tegen RSCA Youth zetten zij hun 3e plaats met een 3-2 overwinning extra in de verf.

Electrabel, een bont allegaartje van 2 Senegalese broers, een Marokkaan, een Roemeen, een Portugese doelman en een Belgische libero, was geruisloos door het tornooi gesluimerd. Niets overhaasten, rustig kijken en zoeken naar een gaatje om daar met hun ruime technische bagage gebruik van te maken. Te laat aangekomen, stonden ze zich vlak voor hun eerste wedstrijd nog om te kleden in het midden van het veld: het verbaasde dan ook niemand dat hun eerste wedstrijd werd verloren. RSCA Keiberg was natuurlijk niet van de minste. Eens ze hun energie gevonden hadden, waren ze nog amper te stuiten. Op basis van het doelsaldo wisten ze zich uiteindelijk voor de laatste 8 te kwalificeren. Niet in het minst wisten ze supporters te verbazen om 1 van de topfavorieten, AFCA Helmond, uit de kwartfinale te knikkeren. In de halve finale werd zelfs de absolute topfavoriet uitgeschakeld na het trappen van penalty’s. En dat zonder hun Portugese doelman, die na een Portugees pijntje weer naar huis was teruggekeerd. In de finale moest dit bonte gezelschap het opnemen tegen een ander allegaartje spelers: RSC Allegaartje.

De bedoeling was dat alle oud-vedetten van Schriek naar goede gewoonte nog eens een team zouden vormen ter gelegenheid van dit tornooi. In de eerste editie waren ze op de 4e plaats gestrand. Slechts twee weken voor de aanvang van het tornooi werd duidelijk dat het team oud-vedetten niet tot stand zou kunnen komen. De nog actieve spelers hadden een weekend aan zee gepland en waren de datum uit het oog verloren. Zo moest een team worden samengesteld van spelers uit verschillende teams uit de buurt. Zelfs na afloop wisten de spelers amper elkaars naam. De eerste wedstrijd was het er ook aan te zien dat deze spelers nooit samengespeeld hadden. Er werd (nipt) verloren van De Rooi Duvels. Sinds die match ging het alleen maar in stijgende lijn, tot RSC Allegaartje plots, tot eenieders verbazing, in de finale stond.

Een keeper, die door de opeenvolgende wedstrijden het gevoel weer in de vingers kreeg, en spelers met krampen bij RSC Allegaartje, moesten het opnemen tegen Electrabel, zonder echte doelman en met een gekwetste rechterflank speler. De finale ging goed op en neer en de spanning liep even hoog op. Het gediscussieer na kleine foutjes verstomde snel en dan was het tijd om te voetballen. RSC Allegaartje klom op voorsprong en Electrabel moest achtervolgen. Pas toen de rechterflankspeler Othmane amper nog kon spelen, moest het team van de Ndayé’s noodgedwongen een tactische wissel doorvoeren. De interim-doelman kwam weer het veld op en de Roemeen Siminea moest trachten de ballen uit het net te houden: Alles of niets! Het werd niets voor het team van Electrabel, die de finale met 2-5 verloor. En zo wist RSC Allegaartje de trofee in de wacht te slepen en dienen zij volgend jaar hun titel te komen verdedigen.

Belangrijker dan wie de titel won, is dat SC Purple Haze een prachtige 11e verjaardag heeft beleefd en wij hopen dat onze 12e verjaardag minstens even mooi mag worden. Bedankt aan alle teams voor de sportiviteit, bereidwilligheid en de gezellige sfeer van verbroedering. Gezien deze sportieve houding zullen de 24 teams van dit jaar volgend jaar voorrang krijgen om in te schrijven voor een nieuwe editie van de SC Purple Haze Mini-Voetbal League.

Hopelijk tot dan
RSCA & AFCA
FOREVER
SC PURPLE HAZE

SC PURPLE HAZE INFO
E-mail: info@sc-purplehaze.be
Inschrijvingen: - Tina Brasseur
  (+32 493 51 74 07)
  - Online
Rekening (NIEUW!): BE22 1430 9342 5047
Vertrekpunt: Sporthal Keerbergen
  Putsebaan 103
  3140 Keerbergen