Liverpool

De voorbereiding voor de verplaatsing naar Liverpool verloopt in alle chaos. Enkele weken voor de inschrijvingen moeten beginnen, weten we nog steeds niet hoeveel tickets er onder alle Anderlechtsupporters verdeeld kunnen worden. Bijgevolg weten we dus niet eens hoeveel tickets onze supportersclub toegewezen zal krijgen. Hoewel we de supporters vooraf informeren dat het zeer moeilijk zal worden aan de nodige ticket te raken, schrijven meer dan 80 mensen in om mee te gaan. Op een supportersvergadering wordt ons duidelijk gemaakt dat de Anderlechtvakken slechts 1800 plaatsen bevatten en erger nog, dat er van die 1800 tickets 300 extra voorzien worden voor de bobo’s en belangrijke sponsors: 1500 tickets te verdelen onder de supportersclubs dus. Onze supportersclub krijgt 33 tickets toebedeeld, een ramp: we moeten meer dan 50 mensen teleurstellen.

We verzamelen voor vertrek tijdens een Halloweenfeestje in ons stamcafé. Mooie taferelen om mee te beginnen. Uiteindelijk vertrekken we met 33 Purple Hazers en 3 genodigden van onze Peter, Laurent Delorge. De sfeer op de bus is zéér rustig en gemoedelijk en na de oversteek van een wilde zee, moeten verschillende mensen een paar uur recupereren: alweer een van de saaiste busreizen ooit. Wanneer we in Liverpool aankomen, moeten we ons parkeren in de dokken van Liverpool. Er staat een ijzige wind, waardoor we ons tussen de gebouwen haasten naar het eerste beste café. Sommige supporters doen enkele koopjes, anderen zitten op hun gemak in een café. Best wel een hilarisch tafereel als een 15-jarige steevast door het personeel wordt buitengezet en enkele minuten later door de politie verplicht wordt weer binnen te gaan: het levert elke keer weer hevige discussies op tussen de politie en de uitbater van het café.

’s Avonds zijn we er dan: het legendarische Anfield Road. De buitenkant ziet er helemaal niet zo indrukwekkend uit, de binnenkant daarentegen. Wanneer hun “You’ll never walk alone” van de tribunes rolt, moeten we toegeven dat die van Celtic véél indrukwekkender was, dan het flauwe afkooksel van de Reds. Anderlecht komt wéér nooit in het stuk voor, elke kans tot counteren wordt vakkundig verprutst of vroegtijdig in de kiem gesmoord, ik denk dat we geen enkele kans gekregen hebben. Liverpool speelt een versnelling hoger dan Anderlecht en wint makkelijk met 3-0. Maar de hype rond Liverpool begrijp ik nog steeds niet: geen mooi voetbal en van hun legendarische sfeer ook niet al te veel gezien! Bovendien staan we nog steeds met 0 punten op het bord te blinken. Dan moet het maar thuis tegen Chelsea of in Sevilla gebeuren.

Op naar Sevilla!

SC PURPLE HAZE INFO
E-mail: info@sc-purplehaze.be
Inschrijvingen: - Tina Brasseur
  (+32 493 51 74 07)
  - Online
Rekening (NIEUW!): BE22 1430 9342 5047
Vertrekpunt: Sporthal Keerbergen
  Putsebaan 103
  3140 Keerbergen