Inter Milaan

Na een 0 op 15 moeten we begin december nog naar Inter Milaan. De interesse is bij vele supporters bekoeld of men wil de resterende vakantie aan andere activiteiten spenderen. De die hards zijn uiteraard nog wel klaar voor deze trip. Een 10-tal Purple Hazers zullen samen met een 15-tal die hards van Leuven samen naar Milaan reizen. Er wordt al vroeg verzameld in Keerbergen in een zeer ontspannen sfeer: de uitslag maakt toch geen verschil meer. Naast de bekende gezichten, ook 2 Brusselaars, waaronder Piekes. Het is de eerste keer dat we samen op Europees avontuur trekken en er zullen nog tal van Europese aways samen volgen: Het begin van een hechte vriendschap.

Aangezien wij als eersten op de bus mogen stappen en ons vooraf niets gezegd of gevraagd is, nemen we uiteraard de beste plaatsen op de bus in. Er is genoeg ruimte tussen de stoelen, dat wil zeggen dat de stoelen achter de 2e deur en de achterbank zich uiteraard het beste lenen tot slapen: Purple Haze nestelt zich in het gedeelte achter de 2e deur. De die hards van Leuven die meegaan, zijn echter hun leden die steeds de achterbank van hun bus bezetten. Bij aankomst in Leuven wordt er moeilijk gedaan over wie waar mag zitten. Wij hebben ons nu eenmaal achteraan genesteld en we blijven daar zitten, punt. Dit wordt ons echter niet echt in dank afgenomen door bepaalde busgenoten en nog voor we de bus opstappen mogen we genieten van een paar opgestoken middelvingers. Er gaat onmiddellijk een lounge-cassette in de cassettespeler, dus we houden het rustig met een babbeltje en een drankje. De mannen van Leuven verwittigen ons dat het hier om een feestbus gaat en dat ze wat actie verwachten. Omstreeks 4 uur zijn we op ons dooie gemak in de sfeer geraakt en zetten we een luide “We love you Sporting” in. We krijgen vieze blikken van een paar “feestvierders” en worden verzocht te zwijgen omdat ze willen slapen.

We arriveren omstreeks 9 uur ’s morgens aan San Siro. Veel te vroeg voor een dode stad als Milaan, maar goed, we trekken de stad in. Op zoek naar een ontbijt met wat koffiekoeken of een broodje. Omstreeks half 11 zijn we het zoeken beu en stappen we een Mc Donalds binnen. Uiteraard heb ik nog geen honger, maar Piekes speelt met groot gemak 5 croque-broodjes binnen: Sterk. We trekken verder de stad in op zoek naar een plaats waar we ons toch ene beetje kunnen verwarmen aan de zon. Even later krijgen we telefoon van supporters, die de dag voordien reeds aangekomen waren, om ons te vertellen in welke pizzeria ze zitten. We trekken naar de pizzeria waar we onder de warmtestralers op het terras kunnen zitten. We eten een pizza voor 6€ en drinken ene biertje voor 8€: rare logica. Niet veel later wandelen we door de dure winkelstraat. Hoewel we allemaal in deftige kleding gaan en sommigen in echte dure merkkleding, worden we toch geweigerd wanneer we een kijkje willen nemen in de winkel van Armani: “You can’t afford our clothes” … allez dan, als gij het zegt. Enkele tientallen meters verder komen we enkele spelersvrouwen tegen, die er zichtbaar op uit zijn enkele “koopjes” te doen. Na de winkelstraat hebben we Milaan wel gezien, maar moeten we nog 4 uur wachten vooraleer de match zal beginnen. We vullen de uren met mensen observeren en de Burger King in en uit te lopen. Niet voor de Double Whoppers, die Piekes me aanbevolen had, wel voor de halve liters aan 2,5€.

Uiteindelijk zijn toch een 1000-tal supporters meegereisd voor deze non-match. Ook voor Inter Milaan zijn we weer te klein en we krijgen 3-0 om de oren. We wisten dat we niet voor een resultaat naar hier moesten komen en amuseren ons ondereen. Er wordt gedold, gelachen en gezongen in de tribunes en uiteindelijk toch applaus voor onze jongens. We zaten in de zwaarste groep, ze hebben ervoor gestreden en het is niet gelukt: volgend jaar beter

SC PURPLE HAZE INFO
E-mail: info@sc-purplehaze.be
Inschrijvingen: - Tina Brasseur
  (+32 493 51 74 07)
  - Online
Rekening (NIEUW!): BE22 1430 9342 5047
Vertrekpunt: Sporthal Keerbergen
  Putsebaan 103
  3140 Keerbergen