SC Purple Haze - Ajax Amsterdam (minivoetbalwedstrijd)

Het gras is gemaaid, de voetbalnoppen zijn gepoetst, de sterren zijn gebruind terug uit vakantie gekomen: de aftrap van het nieuw voetbalseizoen kan gegeven worden. In het welbekende Keerbergse Kuipke stonden op zaterdag 23 juni jl. de voetbalsupporters van Anderlecht tegenover hun Nederlandse collega’s van Ajax Amsterdam.

Het dient te worden gezegd: de talrijke afwezigen hadden ongelijk. Toegegeven, de werkelijk apocalyptische omstandigheden in de eerste helft nodigden niet uit tot een bezoekje aan de plaatselijke voetbaltempel maar dat deerde onze sterren niet.

In de eerste helft van dit hoogstaand spektakelstuk hielden beiden sterrenelftallen elkaar in evenwicht. Ajax, met twee paarswitte beloftes in de gelederen (Bert Thys en Erik Pardon), doorstond aanvankelijk makkelijk de steriele druk van de Belgische landskampioen en kwam tot tweemaal toe op voorsprong. Maar de Brusselse trots onder aanvoering van Pedro Goris en de zijnen antwoorden telkens gevat. Het was 2-2 toen een warig fluitende scheids Crol de troepen naar de cafetaria stuurde voor de bierpauze.

Ajax duwde door na de pauze en leek het duel naar zich toe te trekken. Dat was echter buiten Roby Duts en Pedro Goris gerekend. Roby, ooit als knaap in de belangstelling van het toen nog machtige KV Mechelen, toonde zich een echte kamikazekeeper in eigen zestien. Pedro, weldra ook genoemd bij Maneblussers, verbaasde werkelijk éénieder die zich ooit lachwekkend had uitgelaten over zijn fysieke paraatheid. Ook al oogde het niet altijd even fraai, Pedro brak met twee splijtende assists de Nederlandse dijk. Het verzet onzer Noorderburen was gebroken en Anderlecht rondde de klus fraai af: 6-3!

Leuk ploegje trouwens die supporters van de Purple Haze: Vader Pashuyzen met zijn ervaring en doorzicht de rustbrenger van het geheel, zoonlief met geweldige technische kwaliteiten een wissel voor de toekomst. Maikel, Jimmy en … geweldig trefzeker. Duts en Goris, de sterren van de ploeg!

Oh ja, Anderlecht won ook nog de penaltycup. Bart Wellens heeft zijn duifkes, Roby Duts zijn varkenshaasjes, elkeen zijn geheim recept: de goalie pakte uit met enkele saves waarmee hij de dochters van Jean-Marie Pfaff zou kunnen versieren.

Ja, dames en heren, beste kijkbuiskindertjes, Jos Willems heeft nogmaals genoten in de voetbaltempel van het Keerbergse Kuipke! Propaganda voor het Belgische voetbal, heren Vercauteren en Vander Eycken! JWI.

SC PURPLE HAZE INFO
E-mail: info@sc-purplehaze.be
Inschrijvingen: - Tina Brasseur
  (+32 493 51 74 07)
  - Online
Rekening (NIEUW!): BE22 1430 9342 5047
Vertrekpunt: Sporthal Keerbergen
  Putsebaan 103
  3140 Keerbergen